Over ons


Over de Prins Johan Frisoschool

Lees verder

Op onze school wordt gewerkt vanuit een christelijke identiteit. We zien elk kind als uniek schepsel van God dat er mag zijn met de eigen talenten. Wij zien het als onze opdracht om elk kind tot zijn recht te laten komen. We streven naar een werksfeer waarbij ieder kind en elke collega telt en met plezier naar school komt.

Op onze school wordt gewerkt met een fijn team van zowel jonge als oudere leerkrachten die met enthousiasme hun werk doen.

Vanaf 2010 is de school bestuurlijk gefuseerd met 4 andere scholen op het eiland. Inmiddels is deze fusie uitgegroeid tot een besturenfusie van 13 eilandelijke basisscholen onder de naam Kindwijs. Dit betekent dat we een bovenschools bestuur hebben met een eigen adviesraad voor de school. De school heeft een eigen vereniging waarvan lidmaatschap zeker op prijs gesteld wordt.

De Prins Johan Frisoschool is de enige school in het dorp Herkingen. De school telt ongeveer 75 leerlingen die verdeeld zijn over 4 groepen. Alle kinderen uit het dorp zijn welkom; zowel kerkelijke als onkerkelijke kinderen bevolken onze school en dat vinden we erg fijn!

In onze schoolgids is veel informatie opgenomen over de inrichting van ons onderwijs.

In ons gebouw is peuterspeelzaal Pinkeltje gevestigd. Deze valt onder verantwoording van Stichting ZIJN (voorheen Peutereiland). Er is een fijne samenwerking tussen peuterspeelzaal Pinkeltje en de school. De peuters hebben een eigen lokaal met een eigen plein maar bij kou of regen spelen ze in de hal bij groep 1/2. Regelmatig is er overleg tussen de leidsters van Pinkeltje en de leerkrachten van groep 1/2.

Binnen onze organisatie vinden ook stagiaires hun plaats. Wij zijn een school waar stagiaires terecht kunnen voor een ori√ęnterende stage of voor het doen van een stage die past bij hun opleiding tot leerkracht of onderwijsassistent.

Wilt u meer informatie van de school dan nodigen wij u van harte uit voor onze jaarlijkse Open Dag. Via de contactpagina vindt u ook gegevens om bijvoorbeeld een schoolgids te ontvangen. Daarnaast kunt u dagelijks terecht voor een kennismakingsbezoek. Een telefoontje of mailtje vooraf vinden we fijn. Van harte welkom!

Vriendelijke groet,

M.H. Koppert
(Directeur)

Ons team

Teamfoto 2019-2020